‘Als we rouwen keren we terug naar de plek van het verlorene. Niet om daarmee het verlorene terug te halen, maar onszelf. Rouwen is opnieuw landen in het leven.’ - Jakob van Wielink
In het leven is rouwen onvermijdelijk of we er nu klaar voor zijn of niet. Verlies verwerk je niet en kun je niet opbergen op een veilig plekje zodat je hier niet meer naar hoeft te kijken. Verlies integreer je in je leven, het wordt een deel van jezelf.
Verlies overleven heeft niets te maken met vergeten maar met het levendig houden van herinneringen. Er bestaat geen manier om herinneringen uit te wissen. En wat de mooie herinneringen betreft, gelukkig maar. Het uitdagende van verlies is het terug vinden van het evenwicht want het evenwicht is niet te sturen met het verstand. De liefde die je voor de ander had zal altijd blijven en daarmee ook het gemis waardoor het verdriet ineens weer naar boven komt.
Het is steeds weer onze missie passende begeleiding te bieden aan rouwenden, waarbij we niet alleen aandacht schenken aan emotionele heling, maar ook aan mentaal welzijn en praktische veerkracht. Door middel van empathische coaching, emotionele ondersteuning en het aanreiken van praktische tools streven we ernaar individuen te helpen op hun weg naar herstel en veerkracht na verlies. En het mooie is de wetenschap dat iedereen hiervoor alle elementen in zich en tot zijn beschikking heeft. Onze coaches volgen hierbij de ethische gedragscode van de Nederlandse orde van beroepscoaches, de NOBCO (EGC).
Rouwen is een normale en natuurlijke reactie op verlies. Het is ontzettend verdrietig en pijnlijk en kan heel wat fysieke, cognitieve emotionele en sociale veranderingen veroorzaken. Denk maar aan onder andere slapeloosheid, spierpijn, hartzeer, je vermeden voelen door mensen in de omgeving, geheugen en concentratieverlies, angst en schuldgevoelens. Het is logisch dat je uit balans raakt. Als de rouw zo intens of langdurig is en je moeite hebt om terug te keren naar het dagelijks leven kan het zinvol zijn om professionele hulp in te schakelen.
Rouwen en werk gaan vaak hand in hand. Het verlies van een dierbare kan een diepe impact hebben op onze professionele leven. Het is belangrijk om te begrijpen hoe rouw ons werk beïnvloedt en hoe we hiermee om kunnen gaan. Rouwen tijdens het werk kan leiden tot verminderde productiviteit, emotionele uitdagingen en moeite met concentratie. Werkgevers en collega's spelen een grote rol bij het ondersteunen van rouwende werknemers en het creëren van een empathische werkomgeving.
Wij streven naar een samenleving waar rouwverwerking een integrale benadering omvat. We pakken niet alleen de emotionele aspecten van rouw, maar ook de mentale en praktische aspecten. Onze visie is gebaseerd op het idee dat door deze alomvattende benadering individuen na verlies niet alleen emotioneel in balans komen, maar ook mentaal sterker worden en praktische vaardigheden ontwikkelen om een vervuld leven te leiden.
Nadat wij kennis gemaakt hebben met jou en je besluit met 1 van onze coaches jouw rouwverwerking aan te pakken volgt eerst een voorbespreking aan de hand van een 12-tal opeenvolgende thema’s:
Aan de hand van deze thema’s begeleiden we je door het rouwproces, aan te passen naar jouw specifieke behoeften en omstandigheden.
Sessies duren gemiddeld 4 tot 5 kwartier. Maatwerk is in overleg mogelijk tijdens de kennismaking. Reiskosten buiten Schiedam zijn exclusief.