"Het was precies zoals zij was...delen wat ze had in alle opzichten"

Wie zijn wij

de mensen achter La Grande Finale

La Grande Finale werkt met een klein team dat kan worden uitgebreid met freelancers, zoals tekstschrijvers, zorgverleners en fotografen, die afhankelijk van de wensen van onze cliënten met ons samenwerken.

Monique van Melle

directeur

In de afgelopen jaren heb ik afscheid moeten nemen van een groot aantal dierbaren. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk een goed afscheid is.
Wat in het verleden ondenkbaar leek, lijkt het er nu op dat we bewuster omgaan met afscheid nemen. En ik juich toe dat deze beweging aan het groeien is!
Bij La Grande Finale komt voor mij alles samen. Ooit werkte ik in de gezondheidszorg, waarbij stervensbegeleiding een bijzonder onderdeel was. In mijn huidige bedrijf heb ik als eventmanager veel ervaring met het organiseren van bijzondere evenementen. Ik vind het een voorrecht mijn ervaring in te kunnen zetten en mensen in een afscheidsproces te mogen ondersteunen en inspireren.

Marijn Poel

uitvaartspreekster

Ik schrijf levensverhalen die mensen mij zelf vertellen. Dat betekent terugkijken en herinneringen ophalen. Dit doen mensen meestal samen met dierbaren. Om het verhaal beeldender te maken is het fijn het verhaal te illustreren met scans van orginele foto's en/of documenten. Gegoten in een persoonlijk boek is dit een tastbare nalatenschap voor de nabestaanden.

Sandra Koning

fotograaf

Uit eigen ervaring weet ik dat de dingen die je het meest gaat missen van degene die je moet laten gaan, de kleine dingen zijn. De zachtheid van haar wangen, zijn handen die je altijd welkom heetten, de stem die je zo graag nog eens zou horen. Lifestories laten zien wat er is, wat iemand uniek maakt. Met foto's of met film waardoor een extra dimensie toegevoegd kan worden.
Lifestories zijn ontstaan voor mensen die weten dat ze bezig zijn met het laatste hoofdstuk van hun leven. Die daar bewust met hun dierbaren een weg in vinden die past bij de manier waarop ze altijd in het leven hebben gestaan. Wat laat je na. What is your legacy? Ik vind het bijzonder dat ik onderdeel mag zijn van La Grande Finale.

Maurice Spees

filmmaker/fotograaf

Als filmmaker en fotograaf ga ik ervoor om de diepere betekenis en ware essentie van een verhaal vast te leggen in mijn werk. Ik ben gegrepen door het idee van La Grande Finale. Wat is er mooier dan voor iemand een fantastische ervaring te verzorgen en nabestaande de essentie hiervan in beeldmateriaal te mogen geven. Zo zorgen we voor een tijdloos geschenk waarmee de ervaring van het leven en loslaten een heel stuk aangenamer wordt. 

Michelle Spaans

particuliere thuiszorg

Werken in de gezondheidszorg is werken met en voor mensen en dat doe ik al 30 jaar met grote liefde voor mijn vak. Inmiddels werk ik al jaren in de particuliere thuiszorg. Het is mijn missie en roeping in het leven.
Met warmte en genegenheid geef ik met volle aandacht professionele en persoonlijke zorg die afgestemd is op jouw wensen, gewoonten en geloofsovertuigingen. In het zorgen voor jou houd ik ook contact met jouw artsen en schakel ik ze in wanneer dit nodig is.

Annemiek Engelen

schrijfster

'Het leest alsof mijn moeder er weer even is, alsof ik haar weer hoor praten.’
Mijn wens is om het unieke in ieder mens te ontdekken en te verwoorden. Dat bracht mij tot schrijverschap. Mijn kracht? Oog en oor voor mensen, openheid creëren, en beeldend schrijven. Mijn werk leest daardoor als een persoonlijke documentaire. Naast schrijver ben ik zelfstandig bedrijfspsycholoog en coach in Amsterdam.

Ps: Wil je meer van me weten? Lees dan deze ervaring van mij als schrijver.

Jacqueline Kortleven

coach

Ik heb in mijn leven een kijkje mogen nemen in het hiernamaals. Ik ben zielsgelukkig dat ik zoveel liefde heb mogen zien en het is onvermijdelijk dat ik een compleet ander perspectief over die andere kant heb gekregen. Dood vind ik een zwaar beladen naar woord en past niet bij wat ik heb ervaren. Ik wil graag de achterblijvers en degene die overgaat helpen om vertrouwen te krijgen in het proces van overgaan.
Dat kan op allerlei manieren, precies zoals het bij de situatie past. Steeds met het doel om het vertrouwen in de andere dimensie te versterken.
 

Ellen van Leenen

rouw- en verliescoach

Liefde is prachtig en mag gezien worden. Het is overal om ons heen. Als er iemand overlijdt waar je veel van houdt, is het verdriet groot en ingrijpend. Rouw is de keerzijde van liefde.
Rouwen is hard werken. Het is zoeken naar een nieuwe balans. Soms loop je daarin vast en is het fijn als er iemand zonder oordeel naar je luistert en je een steuntje in de rug geeft. Diegene wil ik graag zijn. Ik wandel een poosje met je mee, zodat je letterlijk en figuurlijk weer in beweging komt.

Wij zoeken collega's

kom jij ons team versterken?

Heb je na het lezen van onze website het gevoel dat je ook een bijdrage kunt leveren aan La Grande Finale? Neem dan contact op met Monique. We zijn altijd op zoek naar goede en gepassioneerde collega's.