La Grande Finale van...

Bea

Bij Bea was het altijd feest. De zoete inval. Bea stond ook voor iedereen klaar. Had je problemen dan ging je naar Bea, had je geen problemen dan ging je ook naar Bea.
Bea had een brede interesse in wat het leven te bieden had. Leven volgens de wetten van de natuur. Haar wijze kennis deelde zij graag. Bea was een bekend Tarot lezeres. 

Haar partner en maatje Peter, haar vriendinnen en vrienden waren haar heel dierbaar. Met elkaar malle uitstapjes, vakanties en weekendjes weg beleven was één van haar bijzondere eigenschappen om mensen bij elkaar te brengen.  
Een van haar laatste wensen was een weekend met haar dierbare vriendinnen en die wens hebben we in vervulling laten gaan. De woonkamer werd omgetoverd tot slaap en lounge ruimte. Eten, drinken en verhalen ophalen. Haar wijze levenslessen die ze nog eens met haar vriendinnen deelde. Het werd een weekend om in te lijsten.
Speciaal voor Bea heeft Peter een bijzondere kist laten maken. Voor de Krijger die ze was werd een Vikingboot gemaakt voor haar reis naar Avalon.

In de laatste dagen voor de euthanasie was haar inner circle om haar heen. In deze dagen zijn persoonlijke boodschappen gedeeld. Een deel van haar nalatenschap heeft ze zelf uitgedeeld zodat ze zeker wist dat het bij de juiste personen terecht kwam. 
Met elkaar proostend op haar leven, op dat van haar dierbaren en op het leven zelf, namen zij innig afscheid van elkaar.
Een rouwkaart sturen paste niet bij haar. Vanuit haar Spaanse cultuur was dit niet gebruikelijk. Via de sociale media en door haar inner circle werden de mensen op de hoogte gebracht wanneer de plechtigheid zou plaatsvinden.

Tijdens de plechtigheid werd er volgens haar wens een speciale ceremonie uitgevoerd door haar vriendinnen. Geregisseerd door Bea zelf werd er een zogeheten Loslaat Ritueel uitgevoerd. Via internet was alles te volgen voor degenen die hier niet persoonlijk bij aanwezig konden zijn. Na de plechtigheid was er een samenzijn met haar favoriete drank Cava. Vervolgens vertrokken de dierbaren naar haar huis waar haar Spaanse vrienden een
fantastische maaltijd hadden bereid.

Haar sterfdag is een gedenkdag geworden voor de vriendinnengroep. Elk jaar komen zij samen om Bea te gedenken voor wie ze was en wat ze nog altijd voor ze betekent.

Een bijzondere kist voor Bea: een Vinkingboot

Meer ideeën opdoen?

bekijk onze inspiratiepagina